KRISTIAN PEDERSEN

DELTAGER EFTERÅRET 2020
Jeg er uddannet skolelærer med linjefag geografi og kunst. Jeg arbejdede som lærer i 8 år, hvorefter jeg blev uafhængig. Jeg har haft forskellige virksomheder gennem årene.
Jeg har dog altid ønsket at tegne og male og lavet små skulpturer i min sparsomme fritid. I mine yngre år valgte jeg bevidst ikke at være kunstner på fuld tid, da jeg prioriterede familieliv med kone og børn.

Kunstglæden og ønsket om at skabe har altid været latent, og nu har jeg i en relativt sen alder frihed, tid og midler til at genoptage min store interesse.

For nogle år siden besøgte min kone og jeg byen Carrara i Toscana.
Byen er et hovedkvarter for brydning af den berømte hvide karrermarmor, som både Michaelangelo og Leonardo da Vinci brugte til deres skulpturer. Bjergene (Apunine Alperne) er praktisk taget lavet af marmor, og folk har skåret denne smukke kalksten i over 2000 år i en masse stenbrud spredt omkring disse bjerge. Jeg blev betaget, fascineret og havde et ubestrideligt ønske om at arbejde i denne sten. Efter anmodning og støtte fra min kone tilmeldte jeg mig et billedhuggerkursus hos en billedhugger, uddannet af Carrara Academy. Det var et vendepunkt for mig. Jeg blev forelsket i marmoren. Jeg arbejdede som en gal mand fra morgen til aften under lærerens kyndige vejledning i de 14 dage, kurset varede. Min første skulptur blev en portrætbust af min kone. Det blev lavet på 5 dage uden brug af el-værktøjer. Kun hammer og mejsel. Min lærer var meget tilfreds, og jeg følte, at jeg havde fået en gave, som jeg kunne udvikle.

Siden da har jeg hentet en masse marmor fra Italien og lavet nogle mindre skulpturer. Men først i de sidste par år har jeg haft muligheden for at dyrke kunst. Jeg har behandlet maleriet igen og er i øjeblikket fascineret af detaljerne i den uklare helhed. Detaljen, vi zoomer ind på, når vi overvejer hverdagen kalejdoskopisk virkelighed.
UDDANNELSE/KURSER
Folkeskolelærer (et af hovedfagene: Kunst/formning)
1972 Udgået fra Zahle Seminarium med bla formning som linjefag

1997 Kursus i Carrara hos Boutros Romhein i Arco Arte, Toscana. Marmorskulpurer.
UDSTILLINGER
Deltaget i diverse småudstillinger gennem årene.

2012 Min hustru og jeg separatudstilling i Galleri Esrum
2018 (Dec) Medudstiller hos Knud Grothes udstilling ""Humor""
2019 (Okt) Min hustru og jeg separatudstilling i eget værksted/galleri Horserød
2020 (Feb) Min hustru og jeg medudstiller hos Galleri Knud Grothe
KONTAKT
UDSTILLINGSSTED:
Ellekildehavevej 13, 3140 Ålsgårde

ØVRIG KONTAKT
Telefon: 22117121
Email: info@krima-art.dk
Website: krima-art.dk